Nieuw seizoen 'Taarten van Abel' bij VPRO

zaterdag 13 januari 2018

Het populaire VPRO jeugdprogramma 'Taarten van Abel' komt terug. Samen met kinderen maakt Abel een overheerlijke taart voor een speciaal iemand.

Uiteraard stelt Abel de vraag voor wie en waarom de taart is. En achter iedere taart schuilt een mooi, ontroerend of grappig verhaal.

Abel en Sami
In de smakelijkste kindertalkshow van Nederland bakt bakker Abel (alias Siemon de Jong) samen met een kind een taart voor een speciaal persoon. Ondertussen voeren ze een openhartig gesprek, waarbij taboes niet worden geschuwd. Het resultaat: aangrijpende, ontroerende of komische momenten én een imposante taart.

'Taarten van Abel' is een coproductie van producent Kleine Storm en de VPRO en is bekroond met onder meer de Zilveren Nipkow Schijf (2012), de Gouden Stuiver (2011) en de Cinekid Publieksprijs (2008).

Aflevering 1: Samy
Samy (9) wil graag een taart maken voor zijn oma, omdat hij haar heeft beledigd. Daar heeft hij heel veel spijt van. Oma is altijd lief voor hem en hij komt er graag. Hij ziet zijn oma (en opa) niet zo vaak, omdat zijn ouders uit elkaar zijn. Hij woont bij zijn moeder en om het weekend bij zijn vader. Om duidelijk te maken dat hij van zijn oma houdt, wil hij met Abel een mooie goedmaak-taart maken, om zo zijn excuses aan te kunnen bieden.

'Taarten van Abel', vanaf zondag 14 januari om 10.20 uur op NPO Zapp.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Philippe Geubels (foto: TVvisie - © Nico De Freyn 2015)

In een unieke mix tussen human interest en comedy gaat Philippe Geubels op zoek naar de grenzen van zijn humor en lacht met mensen met wie je eigenlijk niet mag lachen. Deze week trekt hij op avontuur met vier mensen met een fysieke beperking en speelt voor hen een comedyvoorstelling over fysieke beperkingen.

'Taboe', om 20.25 uur op Eén.

Dossiers