VTM brengt Vlaamse versie van Nederlandse succesreeks 'De Luizenmoeder'

maandag 12 februari 2018
Foto: © AVROTROS 2018

VTM gaat een eigen versie uitzenden van 'De Luizenmoeder', de vernieuwende comedy uit Nederland. De serie zal worden gemaakt door productiehuis Lecter Media dat de rechten kocht voor Vlaanderen.

 

 

 

'De Luizenmoeder' is sinds begin dit jaar te zien bij onze Noorderburen en is daar een enorm succes. De serie breekt alle kijkcijferrecords en heeft niks dan lovende kritieken.

'De Luizenmoeder' speelt zich af in één van de meest herkenbare arena’s: de wereld van de basisschool. Want iedereen is ooit wel naar school geweest, heeft nu kinderen op school of zit nog altijd op die schoolbanken. De serie is een satire op het gedrag van ouders, schoolpersoneel en de kinderen. De school is een afspiegeling van de hedendaagse wereld, met eigen schoolpleinregels, parkeerbeheer, hangouders, tienminutengesprekken, klassenapp-groepjes, en... luizenmoeders.

Davy Parmentier en Ricus Jansegers, programmadirectie VTM: 'We zijn bij VTM gecharmeerd door de heel herkenbare, eigentijdse en vernieuwende humor van 'De Luizenmoeder'. De serie houdt iedereen een spiegel voor.”'

Jan Segers, producent bij Lecter Media: 'Ik ben onmiddellijk na de uitzending van de eerste aflevering van 'De Luizenmoeder' op NPO3 getipt. Ik bekeek de aflevering en was meteen verkocht. Alles lijkt te kloppen aan deze serie. Het succes is niet toevallig, maar het gevolg van het geweldige werk van een  - allicht - superstraf team. We zijn dan ook heel erg trots dat we de rechten hebben kunnen verwerven en dat we de serie nu voor VTM kunnen maken. De goesting is natuurlijk heel groot.'

De opnamen voor de Vlaamse versie gaan nog dit jaar van start, de casting zal de volgende weken beginnen. De uitzenddatum zal later worden bekend gemaakt.


Lees ook:
Kijkcijferkanon 'De Luizenmoeder' krijgt Vlaamse versie
Nieuwe komedieserie 'De Luizenmoeder' over schoolpleinregels, traktatiebeleid en andere moedermaffiapraktijken


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Birgit Van Mol in 'Het Jaaroverzicht van VTM NIEUWS' (foto: VTM - © VMMa 2013)

Acht jaar geleden, in 2001, hielp cipier Walter Donckers een gevangene ontsnappen uit de gevangenis van Antwerpen. Donckers was 250.000 euro beloofd, maar achteraf bleek het om vals geld te gaan. Donckers gaf zich aan en werd veroordeeld tot 3 jaar cel. Vandaag, 2009, heeft de ex-cipier zijn straf uitgezeten en heeft hij toch nog zijn droom bereikt. Momenteel leidt hij een prinsenleventje in KroatiŽ. 2. 'Telefacts' gaat op zoek naar de oudste moeder ter wereld. De Indische Raja werd pas op haar zeventigste moeder. Momenteel staat ze op het punt van de troon te worden gestoten door een Britse vrouw van 72, Jenny.

'Telefacts', om 22.20 uur bij VTM.

Dossiers