Nieuwe komedieserie 'De Luizenmoeder' over schoolpleinregels, traktatiebeleid en andere moedermaffiapraktijken

zaterdag 13 januari 2018
Foto: AVROTROS 2018

Het is een van de meest herkenbare arena's voor ouders: de basisschool. Schoolpleinregels, verantwoorde verjaardagtraktaties, parkeerbeheer, hangouders, klassenapp-groepjes, klaaroverdiensten, surprisekijkavonden en de alles overheersende 'moedermaffia'.

In de nieuwe AVROTROS-serie 'De Luizenmoeder' stapt Jennifer Hoffman in de rol van Hannah. Een gescheiden moeder die te maken krijgt met die stuk voor stuk pijnlijk herkenbare situaties die iedere ouder wel herkent. 'De Luizenmoeder', met o.a. Diederik Ebbinge, Bianca Krijgsman en Henry van Loon, is vanaf zondag 14 januari te zien op NPO 3.

Vastberaden om haar leven na de scheiding zo snel mogelijk op de rit te krijgen, stort Hannah, de nieuwe moeder met een dochter in groep drie, zich in de wereld die zich afspeelt op en rondom het schoolplein van basisschool de Klimop. Inburgeringscursussen worden helaas niet gegeven dus met vallen en opstaan probeert Hannah zich de mores van het schoolplein eigen te maken. Ook al had ze zich voorgenomen zich op deze school niet voor het karretje te laten spannen. Vreemde leerkrachten en de allesoverheersende 'moedermaffia' maken het haar echter niet makkelijk. Uiteindelijk ontkomt geen enkele ouder hier aan, ook Hannah niet. Want voordat ze het weet zit ze in vijf app-groepjes, beheert ze het lief & leedpotje en wordt bestempeld tot…. luizenmoeder.

Rolverdeling:

Hannah, de ‘nieuwe moeder’ -    Jennifer Hoffman, Anton, de directeur - Diederik Ebbinge, Nancy, de hulpouder - Bianca Krijgsman, juf Ank -    Ilse Warringa, Volkert, de conciërge - Henry van Loon.

Verder zijn er rollen weggelegd voor Rop Verheijen, Arnoud Bos, Rian Gerritsen en Leny Breederveld.

Regie - Jan Albert de Weerd, Scenario - Ilse Warringa, Diederik Ebbinge en Eva Aben

'De Luizenmoeder', vanaf zondag 14 januari om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt hermetisch afgesloten door toedoen van een losgeslagen schutter buiten aan het gebouw. Elizabeth wordt belast met de besprekingen met een delegatie uit Irak. Een van de tolken van die delegatie dreigt ermee gevoelige informatie rond haar daden tijdens haar CIA-periode vrij te geven. Wanneer Matt opgesloten raakt samen met Win, de verloofde van Daisy, lost hij informatie die hij beter voor zichzelf gehouden had.

'Madam Secretary', om 23.15 uur op VIJF.

Dossiers